- Marcel Ciolacu, desemnat premier de Klaus Iohannis
- Cine este Crin Antonescu?
- Acord între PSD, PNL, UDMR și Grupul Minorităților Naționale. Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale
- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
Cum identificăm durerile de cap
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Nu există nici o îndoială: durerile de cap sunt agasante iar singurul mod real de a scăpa de durere este să știi cu exactitate cu ce tip de durere de cap te confrunți. Știind exact cum să îți descrii durerea și simptomele (cum ar fi având o durere de cap în partea din spate a capului față de partea dreaptă sau stângă) – este cea mai bună modalitate pentru medici să determine dacă ai ceva temporar precum o durere de cap sinusală sau ceva mai cronic, precum migrenele.
Dar în ceea ce privește cauzele durerilor de cap, nimeni nu știe cu adevărat: „Știm mult mai mult decât știam acum 20 de ani despre ceea ce provoacă durerile de cap”, spune Charles Flippen, MD, profesor asociat de neurologie la Școala de Medicină David Geffen de la UCLA. „Știm ce zone ale creierului generează durerea, dar nu avem imaginea completă.”
Asta spus, simptomele tale de durere de cap te pot ajuta pe tine și pe medicul tău să determine ce tip de durere de cap experimentezi. Iată unele tipuri diferite de dureri de cap și sfaturi despre cum să scapi de ele cât mai curând posibil.
Dureri de cap de la tensiune
Durerile de cap de tensiune sunt cel mai comun tip de durere de cap, potrivit Medline Plus, o resursă a Bibliotecii Naționale de Medicină. Mușchii tensionați din umeri, gât, scalp și maxilar sunt principala cauză a acestor dureri de cap, care sunt adesea legate de stres, depresie sau anxietate. Obiceiuri de viață precum munca excesivă, lipsa de somn, alimentația necorespunzătoare sau consumul de alcool pot contribui la durerile de cap de tensiune.
Conform Fundației Naționale Americane a Durerilor de Cap (NHF), durerile de cap de tensiune cauzează o durere constantă, surdă, non-pulsantă, adesea experimentată pe ambele părți ale capului. Ele nu sunt la fel de severe ca migrenele și nu sunt însoțite în mod obișnuit de greață și vărsături, așa că rareori opresc pe cineva să își continue activitățile regulate.
NHF recomandă următoarele opțiuni de tratament:
Odihnă
Aspirină
Acetaminofen
Ibuprofen
Naproxen sodic
Combinări de analgezice cu cofeină
Pachete de gheață
Relaxante musculare
Antidepresive, dacă este cazul
Biofeedback
Psihoterapie
Analgezice prescrise, dacă este necesar și de utilizat temporar